АКЦІЇ TEVA КУПИВ УОРРЕН БАФФЕТТ

Холдинг Berkshire Hathaway американського мільярдера Уоррена Баффетта придбав 18,9 млн акцій ізраїльської фармацевтичної компанії Teva на $358 млн, повідомляє Вадемекум із посиланням на CNBC.
Про це Berkshire Hathaway повідомила Комісію з коштовних паперів і бірж (SEC) 15 лютого, після чого акції Teva виросли більш ніж на 11%.
За даними видання, Баффетт також має долю акцій американської фармкомпанії Johnson & Johnson і французької Sanofi, а до 2014 року володів акціями британської Glaxosmithkline.
В кінці січня 2018 року стало відомо, що Berkshire Hathaway і банк J.p. Morgan мають намір створити медичний сервіс для своїх співробітників на базі інтернет-рітейлера Amazon.
Раніше ірландська фармкомпанія Allergan продала 6,55 млн звичайних акцій Teva, скоротивши свою долю з 9,9% до 6,8%. У компанії залишається 68,74 млн акцій Teva.
Зараз Teva переживає не найкращі часи. В середині грудня 2017 року фармкомпанія оприлюднила план реструктуризації, згідно з яким повинна за два роки скоротити чверть штату, або 14 тисяч чоловік, і понизити витрати на $3 млрд.
Крім того, компанії довелося заплатити майже $520 млн владі США і 22$ млн Ізраїлю, щоб врегулювати претензії, пов'язані з хабарями державним чиновникам в інших країнах.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!