ВАКЦИНА GLAXOSMITHKLINE ЗАНЯЛА 90% РИНКУ США

Через п'ять місяців після реєстрації вакцина проти оперизуючого герпесу Shingrix (Шингрікс), завоювала 90% американського ринку, повідомляє Reuters.
До виходу Shingrix єдиною вакциною проти оперізуючого герпеску була Zostavax виробництва MSD. Торік її продажі склали 668 млн доларів. За прогнозами експертів, Shingrix перевершить показники Zostavax, до 2024 року продажу вакцини Glaxosmithkline повинні перевищити 1,8 млрд доларів.
Shingrix є одним з найбільш важливих препаратів серед розробок Glaxosmithkline. У клінічних дослідженнях було показано, що вживання Shingrix на 97,2% знижує ризик розвитку оперізуючого герпесу. Ефективність препарату зберігається на високому рівні незалежно від віку пацієнта. Так, у віковій групі 50-59 років вона дорівнювала 96,6%, 60-69 років – 97,4%, а серед людей, старших за 70 років – 98%. Нова вакцина містить вірусний білок ge та ад'ювантну систему для посилення імунологічної відповіді.
Оперізуючий герпес – вірусне захворювання, що характеризується однобічними герпетиформними висипаннями з сильним больовим синдромом. Збудник — вірус вітряної віспи (Varicella zoster) сімейства герпесвірусов. При першій зустрічі з організмом (частіше у молодому віці) вірус викликає вітряну віспу.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!