ТОП-10 ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ ЗА ОБСЯГОМ ПРОДАЖІВ 2018

EvaluatePharma опублікувала прогнозний рейтинг ТОП-10 препаратів за об'ємом продажів в грошовому значенні. Ці препарати принесуть фармкомпаніям-виробникам найбільшу виручку від реалізації в 2018 році.
Безперечним лідером світового фармринку залишається препарат Humira компанії Abbvie. Humira застосовується для лікування ревматоїдного артриту, хвороби Крону, виразкового коліту, псоріазу і принесе своєму виробнику більш ніж 20 млрд доларів прибутку від продажів.
Друге місце також без сюрпризів: його в котрий раз займає онкологічний препарат Revlimid компанії Celgene з об'ємом продажів 9,2 млрд доларів.
На третє місце вийшов препарат для лікування широкого кола автоімунних захворювань Enbrel фармкомпаній Amgen і Pfizer. Проте, експерти чекають, що продажі в 2018 році (7,3 млрд доларів) будуть нижчими, ніж в 2017 році.
Далі слідують офтальмологічний препарат Eylea (Regeneron і Bayer) з об'ємом продажів 6,5 млрд доларів і відразу три онкопрепарати швейцарського фармгіганта Roche з однаковим прогнозним об'ємом продажів 6,4 млрд доларів – Avastin, Rituxan і Herceptin.
Препарат для лікування ревматоїдного артриту Remicade принесе компанії Johnson & Johnson прибуток у розмірі 6,3 млрд доларів.
По 6,1 млрд доларів принесуть перспективний онкологічний препарат Keytruda компанії Merck &Co (MSD) й антикоагулянт Xarelto фармкомпаніям Bayer і Johnson & Johnson. В порівнянні з аналогічним торішнім звітом Evaluatepharma ТОП-10 лікарських засобів залишать: препарат для лікування гепатиту Harvoni компанії Gilead Sciences, вакцина Prevnar 13 (Pfizer), інсулін Lantus (Sanofi).
Важливо відзначити, що реальне зростання продажів серед препаратів ТОП-10 продемонструють: Humira, Revlimid, Keytruda и Xarelto. Як в абсолютном, так і відносном прирості найкращим буде Keytruda.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!