РЕЦЕПТ УНІКАЛЬНОСТІ АПТЕЧНОЇ СПРАВИ

У боротьбі за увагу покупців завжди перемагає той, хто уміє виділитися на тлі конкурентів. Зробити це можна по-різному. Оригінальні рішення не перешкодять, проте вони повинні відповідати очікуванням вашої цільової аудиторії. Згідно з принципами класичного маркетингу, для успішного просування будь-якого бізнесу-проекту необхідно сформулювати унікальну торгівельну пропозицію (УТП), яка включає три складові:

Що може залучити людей саме у вашу аптеку? Покупців цікавить, перш за все:
  1. комфортне здійснення покупки,
  2. економія грошей, часу і інших ресурсів,
  3. експертиза, тобто грамотна консультація.
Ваші зусилля мають бути направлені на як можна повніше задоволення цих запитів. Грамотний персонал – альфа і омега успіху. Експертний рівень першостольників дозволить продати те, що потрібне і клієнтові, і аптеці.
Вигідне розташування – людні вулиці, жваві торгівельні центри, великі офісні будівлі по сусідству – великий успіх для будь-якої аптеки. Але тут мало що залежить від вибору власника: знайти відповідне приміщення за прийнятні гроші – вже успіх. А ось полегшити пошук аптеки для покупця і зробити її помітнішою, підвищивши, таким чином, прохідність, – сповна в наших силах. Приклад грамотного рішення –навігація по підлозі, яка веде від входу в торгівельний центр до секції, що ховається в його надрах, де розташовується аптека.
Інший приклад вдалої візуалізації – табличка поряд з дорожніми знаками, на яку звертають увагу автомобілісти, і яка вказує на аптечний пункт в житловому будинку. При цьому поряд з входом передбачена зручна кишеня для паркування.
Третій приклад узятий з батьківського досвіду. З появою дитини заходити в аптеки доводиться набагато частіше. Постійно потрібні то памперси, то пелюшки з вологими серветками, вітаміни, пробіотики і тому подібне. Найлегше здійснювати покупки під час прогулянок з коляскою. Відповідно, не дивлячись на важливість цін і асортименту, переможцем в конкурентній боротьбі виявиться аптека з найзручнішим пандусом. Ми розвиваємося завдяки нашим покупцям. Любить їх і прагніть здивувати, а вони у відповідь обов'язково полюблять вас!
 

БаДМ - Ми працюємо для Вас!