У FDA СХВАЛИЛИ НОВИЙ АНТИБІОТИК

Успішні продажі нового антибіотика Arikayce, який був схвалений FDA у вересні 2018 року, призвели до зростання акцій американської біотехнологічної компанії Insmed Incorporated (INSM, NASDAQ) за тиждень на 65,85%. Ринкова капіталізація компанії досягла $1,68 млрд.

Нові антибіотики дуже затребувані, тому що багато патогенів вже виробили стійкість до популярних антибактеріальних препаратів різних типів. В той же час, нові ефективні антибіотики виходять на ринок дуже рідко, оскільки їх розробка вимагає значних зусиль.

Insmed розробила Arikayce — антибіотик широкого спектру дії, який, зокрема, здатний боротися з штамами, що вони резистентні до цефалоспоріну. Перш за все Arikayce націлений на боротьбу з поширеними смертельно небезпечними легеневими інфекціями — це підвищує попит на препарат компанії Insmed.

У четвертому кварталі минулого року Insmed продала новий антибіотик на суму $9,2 млн. Це невелика сума, порівняно з ліками-блокбастерами, які мають річні продажі більше $1 млрд. Проте, позитивним сигналом є високе прийняття препарату Arikayce. Лікарі охоче виписують рецепти на новий антибіотик: більше 500 пацієнтів почали лікування легеневих інфекцій препаратом Arikayce. Близько 600 лікарів виписали хоч би один рецепт на Arikayce до кінця 2018 р., не дивлячись на те, що препарат став доступний лише в останні місяці року. Це говорить про те, що зростання продажів Arikayce може бути надшвидким.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!