AMAZON ВІДМОВИВСЯ ВІД ПЛАНІВ ПРОДАВАТИ РЕЦЕПТУРНІ ЛІКИ

Акції американських фармдистрибьюторів зросли на тлі повідомлень про те, що найбільший в світі інтернет-рітейлер Amazon відмовився від планів продавати рецептурні лікарські препарати в лікарні і клініки, повідомляє Reuters і CNBC.
Папери компаній Mckesson, Amerisourcebergen і Cardinal Health піднялися в ціні на 2–3%, акції Walgreens Boots Alliance і CVS Health – майже на 5%.
Як повідомляє CNBC, Amazon змінила свої плани частково через те, що компанія не змогла переконати керівництво лікувальних закладів відійти від традиційного процесу закупівлі ліків.
Тепер підрозділ Amazon – компанія Amazon Business зосередиться на постачаннях лише виробів медичного призначення в лікарні і клініки.
У Amazon від коментарів Reuters відмовилися.
Як вважають аналітики, ухваленню рішення відмови від виходу на ринок фармдистрибуції сприяли такі чинники, як наявність системи постачань лікарських засобів, що склалася, а також необхідність спеціального дорогого устаткування для дистрибуції жорстко регламентованої продукції.
Аналітик рейтингового агентства Morningstar Вішну Лекхрадж вважає, що навіть для компанії Amazon з її величезними можливостями вихід на ринок фармдистрибуції вельми скрутний, беручи до уваги динаміку фармацевтичного ринку в цілому.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!