ЖІНКИ-ЛІДЕРИ У СФЕРІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

Збільшення кількості скандалів довкола сексуальних домагань і гендерної нерівності викликало бурю емоцій у всьому світі, повідомляє Eyeforpharma. Різні рухи за рівні права жінок, у тому числі #metoo, продовжують набирати звороти.
Швидкого вирішення цієї багатобічної проблеми чекати не доводиться, проте, що стосується фармотраслі, то в ній зміни на краще відбуваються ще повільніше, ніж в інших секторах економіки. У галузі працює жінок більше, чим будь-коли раніше, і в той же час серед них велика «текучка». Багато хто вирушає в інші бізнеси, не дочекавшись кар'єрного зростання.
Тим часом, вважає виконавчий директор Асоціації жінок-лідерів у сфері охорони здоров'я (HBA) Лорі Кук, у фармкомпаній є багато цілком прийнятних варіантів, щоб утримати і повністю реалізувати жіночі таланти. Основним завданням HBA є досягнення рівності між чоловіками і жінками при висуненні на керівні посади шляхом зміцнення кар'єрних і ділових зв'язків і вживання ефективних практик. Ця міжнародна організація об'єднує 9 000 фахівців у сфері охорони здоров'я.
Згідно з результатами цілого ряду міжнародних досліджень, гендерна нерівність має значний фінансовий вплив на бізнес компанії. Як відзначає пані Кук, якщо раніше потрібно було прикладати зусилля, щоб довести керівництву компанії необхідність гендерної диверсифікації, то зараз це питання вже є актуальним для менеджменту. За її словами, це вже крок уперед.
На думку Лорі Кук, існують відмінності між великими фармкомпаніями і дрібнішими спеціалізованими бізнесами. У невеликих компаніях жінок на керівних посадах набагато більше. Пані директор НВА вважає, що для гендерної нерівності є безліч причин. Наприклад, менеджери, що відповідають за гендерну політику, зазвичай чоловіки. Це природно, оскільки бізнес будувався чоловіками для чоловіків. Культура компаній, їх плани, політика і виробничі процеси спрямовані на співробітників чоловічої статі.
Не дивлячись на те, що кожного року у фармотраслі все більше жінок хочуть зробити кар'єру, проблема полягає у тому, скільки у них на це піде часу і скільки з них зможуть домогтися свого.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!