СУЧАСНИЙ ПРОВІЗОР – ПРАЦІВНИК ВИДИМОГО ФРОНТУ

19.jpgПроблема професійного вибору зараз не настільки явна, як декілька років тому. Сучасне суспільство може «пишатися» кількістю людей з вищою освітою, що працюють не відповідно до свого диплома. З кожним роком зростає загальна чисельність людей, які здобувають другу вищу освіту.  Це стосується і медичних фахівців, які на базі першої освіти намагаються отримати диплом економіста, юриста або фахівця в області маркетингу.
Звичайно ж, такі зміни у власному професійному житті диктує сучасний фармацевтичний ринок й стан системи охорони здоров'я взагалі. Тим часом, кожний напрям діяльності несе в собі масу підводних каменів, далеко не кожен може працювати медичним представником, так само як і діяльність першостольника не всякому по силах.
За твердженням професури, які навчають щорік сотні студентів, фармацевтичний факультет збирає під своїм крилом людей з абсолютно певним складом характеру - практичних і ділових, таких, що цікавляться різними напрямами і націлені на досить швидкий результат від навчання. Крім того, велика кількість наукової інформації, яку отримує студент у процесі навчання, дозволяє йому бути дуже різноплановим фахівцем.
Основне місце роботи провізора — це аптека. Хто такий першостольник? Це фахівець, який день за днем бере на себе відповідальність спілкування з клієнтами аптеки. Він володіє найширшим професійним кругозором, адже асортимент нинішньої аптеки без перебільшення величезний.
Варто розуміти всю колосальну відповідальність аптечного працівника — особливо важливим стає це питання за тотальною поширеністю самолікування, яке плавно витікає, до речі, з широти асортименту безрецептурних препаратів в аптеці.
Словом, провізор-першостольник — професія, поза сумнівом, складна і відповідальна. Компонентами цієї професії, окрім безпосередніх обов'язків провізора — повноцінних знань про ліки — є і навики психолога, консультанта, економіста, менеджера.  На жаль, навіть така багатогранна праця оплачується деколи далеко не в бажаному об'ємі, і це ще одна причина невисокої популярності роботи першостольника.
за матеріалами журналу «Провізор»

БаДМ - Ми працюємо для Вас!