СКІЛЬКИ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ У ПРОВІЗОРА

Провізор – це фахівець високого рівня, який має вищу освіту за фахом фармацевтика, він займається зберіганням, виробництвом і реалізацією медичних препаратів. У перекладі з латини «провізор» означає – «той, що заготовлює» або ж «передбачливий».
У більшості країн світу раніше провізором могли назвати будь-яку людину, яка працювала в аптеці. Але сьогодні ця професія поділена на наступні спеціалізації: технолог-провізор (виробляє лікарські засоби), провізор-аналітик (займається контролем якості продукції) та інші. Крім того, провізор може контролювати діяльність аптек та розподіл ліків.

Провізор клінічний 

На сьогодні лікарських препаратів стає все більше і більше, до того ж збільшилася кількість ліків, що відпускалися без рецепту. Все більше стає людей, які хочуть лікуватися самостійно. Тому фахівцям доводиться все більше консультувати покупців з приводу часу прийому ліків, дозування, сумісності з іншими препаратами. Також потрібно не забути розповісти про умови зберігання та з'єднання з їжею лікарських препаратів.

Провізор госпіталю 

Госпітальні провізори здійснюють закупівлю медичних препаратів і працюють в стаціонарах широкого профілю. Разом з лікарем цей фахівець допомагає проводити медикаментозну терапію хворих, також проводить моніторинг ліків, розповідає персоналу про властивості нових медичних препаратів, які поступають в лікарню з аптечної мережі. 

Провізор клінічних досліджень

В обов'язки провізора клінічних досліджень входить здійснення клінічних і доклінічних тестувань фармацевтичних препаратів. Провізор клінічних досліджень – це важливий помічник лікаря, який планує і реалізує випробування медичних препаратів. 

Лаборант-провізор

При навчанні у вищому учбовому медичному закладі студент отримує знання в області біології, хімії, токсикології, а також вчиться управлятися з лабораторним устаткуванням. Це дає йому можливість після закінчення навчального закладу влаштуватися працювати в лабораторію, яка займається біологічними дослідженнями.

Представник медичних фірм

Більшість, хто замислювався над тим, хто ж такий провізор, навіть не уявляли, що він може виступати в ролі маркетолога або торгівельного представника. Проте це так. Медичні представники, які теж є провізорами, займаються просуванням фармацевтичних медичних препаратів для лікарень, госпіталів і аптечних мереж. До того ж вони досить часто є організаторами медичних конференцій на тему лікарських препаратів.

Маркетолог-фармацевт

В обов'язку працівників даної спеціальності входить збір даних і їх аналіз по питаннях продукції медичної компанії, маркетингових досліджень і діяльності конкурентів.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!