ГЕНДЕРНІ БАР'ЄРИ У РОЗВИТКУ КАР'ЄРИ

Гендерні бар'єри заважають кар'єрному зростанню 45 % працюючих жінок, з'ясували експерти Pricewaterhousecoopers, провівши опитування 3 600 жінок у віці від 28 до 40 років на тему їх досвіду і чекань відносно кар'єрного зростання. В опитуванні брали участь респонденти з 27 галузей і 60 країн світу.
При цьому ледве більше половини опитаних (51 %) вважають, що їх працедавець прикладає досить зусиль для підтримки гендерного різноманіття.
Згідно глобальному звіту «Час говорити: які зміни потрібні жінкам на роботі», 82 % працюючих жінок упевнені в досягненні поставлених кар'єрних цілей, а 73 % шукають можливостей кар'єрного зростання. Отримані дані свідчать про те, що респондентки впевнені в своїх силах, амбітні та готові до наступного кар'єрного кроку.
Згідно даним опитування, 58 % жінок вважає, що для поліпшення можливостей їх кар'єрного зростання працедавці повинні в першу чергу підвищити рівень довіри у спілкуванні із співробітниками. Це означає чітку артикуляцію очікувань як керівників, так і самих співробітників, включаючи діалог про можливості кар'єрного зростання, і відкрите обговорення поточного положення співробітників в організаціях, планів їх розвитку, а також вимог працедавця в зв'язку з цим.
Згідно даним опитування, збільшилася чисельність жінок, що усвідомлюють необхідність і ефективність відстоювання своїх інтересів; жінок, які активно «за» просування по службі, підвищення заробітної плати і участь в проектах, що дозволяють отримати важливий досвід, який дуже важливий для кар'єрного зростання. Зі 41 % жінок, що отримали підвищення за останні два роки, 63 % самі озвучили цю необхідність керівництву. З 53 % респондентів, що дістали можливість реалізувати значущі проекти за останні два роки, і 52 % жінок, що взяли участь в проектах, що дозволили їм отримати нові навички і знання, 91 % і 86 % відповідно – самостійно проявили ініціативу і обговорили її з працедавцем.
У рамках опитування майже всі жінки підтвердили важливість балансу між роботою і родинним життям (95 %). При цьому 42% жінок турбується про вплив сім'ї на свою кар'єру, а 48 % молодих матерів повідомили, що не отримали очікуваного підвищення і не залучалися до великих проектів після виходу з декрету.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!