ДЕ КРАЩЕ ПРАЦЮВАТИ ФАРМАЦЕВТОВІ? МЕРЕЖЕВІ І ОДИНОЧНІ АПТЕКИ

На шо саме люди звертають увагу, коли обирають місце роботи? Звичайно, один з головних  чинників — це розмір зарплати. Але важливим виявляється і ще багато чого: кар'єрне зростання, умови праці, обов'язки, наявність навчання, стосунки у колективі. Великі аптечні мережі й одиночні аптеки пропонують фармацевтам декілька різні можливості. Робота в обох структурах має свої плюси й мінуси.  
Що ж обрати в залежності саме від ваших інтересів - маленьку затишну аптеку або аптеку-частину великої мережі? 
Великі мережі, здебільшого, надають більше засобів на освіту своїх співробітників. Крім того, постачальники зазвичай більш активно взаємодіють саме з великими мережами, а тому робітники отримують більше інформації, частіше відвідують конференції і семінарі.
Фармацевтична галузь постійно розвивається, і саме великі аптечні мережі частіше стають провідниками інновацій - першими встановлюють спеціальні комп'ютерні програми для фармацевтів, впроваджують нові формати аптек, розширюють асортимент. Вони сміливіше інвестують в нові проекти, тому, працюючи в великій мережі, ви маєте всі шанси в числі перших серед своїх колег освоювати нові технології і стандарти роботи. Робота в великій компанії практично в 100% випадків означає повністю білу вчасну зарплату, гарантовану оплачувану відпустку 28 днів, роботу виключно по графіку без переробок, оплату лікарняного, а також дотримання інших прав працівника. Дрібні аптеки можуть відноситись до цих питань вільніше, великі ж мережі серйозних відхилень від Трудового кодексу дозволити собі не можуть.
Чим гарна одиночна аптека? Якщо в аптеці усього 10 співробітників і жодної масштабної структури за нею не стоїть, в чому плюси роботи в такій невеликій компанії? Гнучкість у вирішенні проблем персоналу: у невеликій аптеці завідувач часто є одночасно і власником аптеки, а з власником вирішувати багато проблем буває простіше, ніж з найманим керівником.
У невеликій одиночній аптеці співробітникові зазвичай простіше відпроситися з роботи по особистих справах, домовитися про якийсь спеціальний графік для вирішення, наприклад, родинних проблем. Завідувач-власник приймає рішення сам, і якщо він цінує співробітника, то із задоволенням піде йому назустріч в складній ситуації. 
У невеликій аптеці складно залишитися непоміченим. Якщо ви добре працюєте, керівник обов'язково відзначить це і, не виключено, виплатить вам премію або навіть, при нагоді, підвищить зарплату.
Спільнота: безумовно, згуртований колектив може бути в будь-якій аптеці, але в невеликих аптеках це практично обов'язкова умова виживання. Вони тримаються за своїх співробітників. Це великі аптеки можуть дозволити собі за потребою сплатити рекламу вакансій й швидко набрати нових співробітників. У дрібних аптек грошей на підбір персоналу немає, і вони прагнуть створити максимально комфортні умови для роботи колективу, щоб людям не хотілося нікуди звільнятися. Якщо ж в колективі працює сам власник, то це ще більше надихає і мотивує, тому що власники — дуже часто самі є самовідданими й харизматичними керівниками


БаДМ - Ми працюємо для Вас!