ЧИ БУТИ НОВОМУ ЛІДЕРУ?

Американські фармацевтичні компанії Bristol-myers Squibb (BMS) – одна з найбільших американських фармацевтичних компаній - і Celgene Corporation почали 2019 рік з оголошення про операцію, яка може стати найбільшою цього року.

BMS має намір купити Celgene за $74 млрд. Як йдеться у повідомленні компаній, за кожну акцію Celgene акціонери отримають $50 в грошовому вигляді плюс одну акцію BMS. Таким чином, акції Celgene оцінено в $102,43, премія до ціни закриття 2 січня складає 54%.

Крім того, надалі акціонери Celgene зможуть отримати ще $9 за кожну акцію в грошовому вигляді, якщо Управління по контролю якості продуктів харчування і лікарських засобів (FDA) схвалить три продукти компанії, які знаходяться в розробці.

Якщо операція Bristol-myers Squibb і Celgene отримає усі необхідні схвалення, то утворена за її підсумками компанія увійде до числа світових лідерів фармацевтичної галузі.

У нової компанії буде дев'ять лікарських препаратів з річним виторгом понад $1 млрд в кожному випадку. На черзі ще шість нових продуктів такого ж масштабу.

БаДМ - Ми працюємо для Вас!